Kuten viime viikolla kirjoittelin olen tosissaan harjoitellut leimasinkuvien värittämistä erilaisilla tekniikoilla. Olen kuvia väritellyt viidellä eri tavalla.

1. Akvarellikynät
Image1-13.jpg

2. Distress Ink leimasinväreillä
Image1-17.jpg

3. ProMarker tusseilla
Image1-12.jpg

4. FaberCastell Polychromos kynillä
Image1-15.jpg

5. ProMarker + Polychromos
Image1-14.jpg

Mitä siis kommentoisin näistä väritystavoista.

1. Akvarellikynä
Tällä tekniikalla olen jo pitkään väritellyt kuviani. Pidän todella paljon siitä, että kuvat ovat läikikkäitä. Mielestäni tämä antaa kuville elävän ja mielenkiintoisen ulkonäön. En siis lopeta akvarellikynien käyttämistä.

2. DistressInk
Tätä tekniikkaa tulen varmasti tulevaisuudessa käyttämään paljon. Tässä esimerkissäni värit eivät vielä ole kohdallaan. Distresseillä väritettäessä pitää käyttää todella paljon vettä. Toinen asia mitä pitää muistaa on, että jokaisen kohdan tulee kuivua hyvin ennenkuin siirrytään maalaamaan viereistä aluetta. Hiljaa hyvää tulee. Vaatii harjoittelua. Toinen hyvä asia on se, että värejä voi sekoitella keskenään.

3. ProMarker
Näillä tusseilla saa todella nopeasti väritettyä kuvia. Tussien eräs hieno piirre on siinä, että niillä väritettäessä ei synny raitoja kuten usein tavallisilla tusseilla. Yksi kynä maksaa 3,00-3,50 euron välillä. Myynnissä on myös kolme erilaista settiä, jotka kukin sisältää kymmenen tussia. Olen näitä tusseja löytänyt taitelijaliikkeistä, Akateemisesta kirjakaupasta ja Suomalaisesta kirjakaupasta. Markkinoilta löytyy toki toisiakin tusseja kuten Copic (n. 4,50 €/kpl) ja Touch (n. 3,00 €/kpl).
1274709.jpg

4. Faber Castell Polychromos värikynät
Tämä tekniikka on varmasti kaikista vaativin ja aikaa vievin. Itse käytin omassa mallissani vain muutamaa väriä ja lopputulos ei missään nimessä ole hyvä. Toki skannerikin imaisi syöveriinsä värejä. Kyseisessä tekniikassa väri levitetään stumpin ja Sansodorin (öljyväriohennin) avulla. Jenkeissä missä tämä tekniikka on kehitelty käytetään Gamsol nimistä ohennusainetta. Oheisesta linkistä löytyy erinomainen englannin kielellä oleva ohje. Olen myös kokeilut Derwentin Studio kyniä ja tekniikka toimii niilläkin. Lopputulokseen on kynien pigmentillä valtava merkitys. Tämä tottkai on suoraan verrannollista kynien hintaan. HUOM! Akvarellikynät eivät toimi tässä tekniikassa.
1274765.jpg
5. ProMarkers - Polychromos
Tässä maalasin ensin kuvan ProMarker kynillä, jonka jälkeen varjostin Polychromos kynillä. Lopputulos on todella makea. Tämän kuvan värittämiseen ei mennyt kovin paljon aikaa. Tätä yhdistelmää tulen varmasti käyttämään ja paljon.

Uskokaa tai älkää yhtä ainoata suosikkia näistä ei ainakaan minulla ole. Kaikissa työskentelytavoissa on puolensa. Ehkä minua kuitenkin eniten viehättää tämä Polychromos/Sansodor tekniikka. Syykin ekä selviää jos vaikka käytte kurkkaamassa Annien värittämiä kuvia.