Kuten moni teistä kortintekijöistä varmasti olette jo kokeneet on osa pienistä esineistä todella hankalia käsitellä. Itse käytin ja käytän toki vieläkin avuksi pinsettiä. Aina silläkään esineiden nostaminen ei meinaa onnistua. Apua tähän on kuitenkin olemassa.

Olin eräästä kirjasta lukenut työvälineestä, jota ainakin siinä kirjassa käytettiin pienten helmien käsittelyyn. No sitten törmasin jossain blogissa toisenlaiseen apuvälineeseen. Minun tuurillani hukkasin blogin, jossa tämä vehje selitettiin ja en edes tyhmä minä muistanut värkin nimeä. Keväällä löysin ScrapAddictedista vihdoin ja viimein tämän työkalun Quick Stick Scrapbook Tool.

1756821.jpg
The Quicker-Poker-Picker-Upper! Perfect for picking up small die-cut letters and shapes. Quickly remove letters and shapes from your paper.

Työvälineellä on todella helppo tahmean kärjen avulla nostella pieniä hankalia esineitä. Kynän toisessa päässä olevalla kärjellä on helppo irroiltella esim. stansattuja kirjaimia. Ja mikä parasta tuolla tahmealla kärjellä saa todella tarkasti nämä pienetkin esineet siihen mihin haluaa. No tämä ei täysin toiminut noilla pienillä kukkasilla (aikaisempi kirjoitus). Tässä ei kuitenkaan ongelman ydin ollut tämä kynä vaan kukkasten materiaali ja liima.

Toinen erinomainen hankinta on tämä kulman pyöristäjä.

1756840.jpg

Ostin kesäkuussa Tukholman Pandurosta setin tällaisia leikkureita. Setissä oli mukana iso, pieni ja kuviollinen reunaleikkuri. Näihin leikkureihin olen todella tyytyväine. Leikattavan paperin saa asetettua hyvin tuonne kulmaan ja leikatusta reunasta tulee hyvä.