Enää ensi viikko lomaa ja sitten takaisin sorvin ääreen. Voi pahus kun vuosi vuodelta lomat lyhenevät ja lyhenevät. Aika on mennyt siivillä. Viime päivinä on sadellut ja olen hyvällä omallatunnolla voinut olla askartelemassa. Säätiedotus lupaa hellettä, joten on varmasti syytä siirtyä pesemään mattoja. Painepesurilla homma sujuu joutuisasti ja puhdasta jälkeä tulee nopeasti. Pieni sadekaan ei haittaa kun miehet saivat navetan vintin siivottua ja sinne voi pahimmassa tapauksessa viedä matot kuivumaan.

IMG_4214.jpg

Siivouksessa pakollinen lepohetki juomataukoinen. Navetan vintille oli kertynyt vaikka mitä rojua. Siitä kun talossa on ollut hevonen on aikaa ainakin 27 vuotta. Erin heinät saivat nyt vihdoin ja viimein kyytiä. Lisäksi vintiltä löytyi vanhan talon seiniltä otettuja pinkopahveja, joissa vielä nähtävänä vanhan talon tapetit. Tarkoitukseni on kuvata ne ja ottaa niistä palaset talteen. Vanha talo oli rakennettu 1800-luvulla ja se purettiin nykysen talon rakentamisen yhteydessä.

IMG_4176.jpg

Pihassamme olevat vanhat koivut ovat valitettavasti tulleet tiensä päähän. Otimme viime vuonna niistä kairalla näytteet ja näytteistä kävi selville, että yksi koivuista on todella huonossa kunnossa. Lahoa oli todella paljon. Kaksi muuta koivua on paremmassa kunnossa. Olemme kuitenkin kaatamassa syksymmällä kaikki kolme koivua.

IMG_4177.jpg

Voitte uskoa, että olen murheellinen ja surullinen koivujen hävittämisestä. Onhan ne aina minun aikanani siinä olleet. Ovat aurinkoisina päivinä varjostaneet ja olleet rannalta tulevan tuulen esteenä. Kaadettava ne kuitenkin on. Ovat liian suuri riski talollemme. Vakuutuskaan ei korvaisi vahinkoa jos tuulesta kaatuilesivat talon päälle. Pitäisi olla tuulta yli 20 m/s, että vakuutus korvaisi mitään.

IMG_4171.jpg

Maisemakin tulee muuttumaan. Koivujen vieressä kasvaa molemmin puolin tammet ja toivon, että ne vihdoin ja viimein saisivat kasvuvoimaa. Tammet istutin n. 20 vuotta sitten ja tällä hetkellä ne ovat 1,50 m korkuudet. Koivujen rinnalla kasvu on ollut hidasta. Koivuja ei voi kaikesta syyttää onhan se pupukin muutamana vuonna kasvua verottanut.

IMG_4159.jpg

Fanni ja Monna nauttivat täysin rinnoin vapaudestaan. Tässä neidit odottelevat rantasaunalla jos vaikka olisi makkaraa tiedossa.

IMG_4160.jpg

Fanni on jo tympiintynyt odottelemiseen.

IMG_4189.jpg

Monna on toivekkaampi.